Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Pieczemy chleb, robimy masło i ser czyli koło turystyczne na Żuławach

Uczniowie poznali historię wyrobu chleba podczas lekcji muzealnej "Od ziarenka do bochenka".

Mieli również możliwość samodzielnego wykonania bułek, sera i masła. Ta część zajęć budziła największe emocje wśród uczniów.

Ponadto omówiliśmy Żuławy jako region - od położenia, poprzez historię aż po przedmioty użytku codziennego. Wiemy już, kim byli Mennonici i czym się wsławili na Żuławach, co to są terpy, poldery czy też wiatraki czerpakowe.

GALERIA ZDJĘĆ 1

GALERIA ZDJĘĆ 2

GALERIA ZDJĘĆ 3

Zapraszamy chętnych uczniów na nasze wspólne wyjazdy i warsztaty!

Katarzyna Pająkowska-Dabrynin

 

 

Statystyka

Dzisiaj1259
Wczoraj1963
Tydzień4168
Miesiąc29406
Wszystkie1744804

Visitor IP : 3.137.185.180 1 Unknown - Unknown
Powered by CoalaWeb