02/16 2018
JADŁOSPIS 19.02-23.02. 2018 r.
PONIEDZIAŁEK
Krupnik z zieloną pietruszką
Naleśniki z jabłkiem posypane cukrem pudrem
Kompot owocowy, gruszka
WTOREK
Zupa jarzynowa na mięsie z zieloną pietruszką
Makaron z sosem bolońskim
Herbata owocowa, mandarynka
ŚRODA
Barszcz czerwony na wywarze mięsnym
Ziemniaki posypane koperkiem
Kotlet de volaille z masełkiem
Mieszanka warzyw
Woda z cytryną i miodem
CZWARTEK
Zupa kalafiorowa na mięsie z natką pietruszki
Ryż długoziarnisty
Indyk w sosie pieczarkowym
Ogórek świeży, kompot owocowy
PIĄTEK
Zupa fasolowa na wędzonce
Ziemniaki z koperkiem
Ryba saute
Surówka z kapusty kiszonej
Herbata miętowa